IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Могат ли стотици милиони левове повече да разрешат проблемите на образованието

Единственият начин за разрешаването им е да се премахне държавното финансиране и да се замени с пазарен принцип, смята Даниел Василев от ЕКИП

08:18 | 29.09.15 г. 10
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Последна актуализация: 14:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 2 rate down comment 1
Сините камъни
преди 8 години
В колониите държавата не поддържа образованието, а то и държава няма!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 4
Graf
преди 8 години
Оставам потресен от количеството лъжи, които може да се изсипят в две страници текст, само и само да се защити доктрината.Вярно е само това, че радикалният капитализъм съсипа образованието в България, а то, финасирано според разбиранията на полуграмотни бакалавЪри, произвежда полуграмотни полувишисти. Независимо от степента, образователната де, която разни "университети" им връчват срещу заплащане.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 3
makroikonomist
преди 8 години
Безспорно има нужда от радикална реформа и повече пазар в образованието, но това не изключва държавното финансиране. Проблемите са сложни и трябва задълбочено да се анализират и да се предложат конкретни решения за пропазарни реформи, базирани на добри практики в други страни. С такива статии, базирани на клишета и общи приказки, няма нищо да се постигне.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 5
khao
преди 8 години
Образованието и здравеопазването не трябва да са на пазарен принцип, защото основата на едно силно общество и държава са образовано и здраво население. Какъв е смисъла едно лечение да струва стотици хиляди и малцина да могат да си го позволят? Някак си ми се губи смисъла от всички медицински технологии да ги има, като 95% не могат да си ги позволят... като не иска държавата да плаща един човек да учи, тогава да е готова да плаща издръжката му в затвора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 6
khao
преди 8 години
що да не се направи на пазарен принцип, здравеопазването доказа че това е възможно....до колегата по надолу, точно количество трябва да се гони, от там се получава качеството, защото един по умен от нас двамата е казал, че количествените натрупвания водят до качествени изменения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
Ку-Ку
преди 8 години
Проблемите са добре очертани, но последният параграф е ***. Какво значи да се премахне държавното финансиране? Изцяло ли? Защо да е единственият начин? Защо въобще да е начин? Има ли държавно финансиране в държавите с добро средно образование?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още